8 leggyakoribb téma

Lehet, hogy ezért fáj az alhasa? Nézze meg a lehetséges okokat!

2544
HOZZÁSZÓLÁS:

alhasi fájdalomAlhasi fájdalmakat egyaránt okozhat nőgyógyászati probléma és  emésztőszervi elváltozás is. Természetesen minden esetben az orvos feladata  a valódi ok megtalálása, de eligazításképpen következzenek a leggyakrabban előforduló kiváltó okok.

1. Vakbélgyulladás

A has jobb alsó részének erőteljes fájdalma, valamint hányás és láz utalhat a vakbélgyulladásra. Rendkívül lényeges, hogy ha ezeket a tüneteket észleli magán, akkor mielőbb hívjon mentőt, mert roppant fontos, hogy a lehető leghamarabb sor kerüljön a vakbél eltávolítására. Manapság ez abszolút rutinműtét, és csupán egy kis vágással jár együtt.

2. Húgyúti fertőzés

A hugyút bármelyik részén létrejöhet gyulladás. Az alsó-húgyúti problémák fájdalmas és gyakori vizeletürítéssel és alhasi nyomásérzéssel járnak együtt. Ezeket a gondokat általában egy egyszerű antibiotikumos kezeléssel pár napon belül elfelejtheti. A vesegyulladás azonban már jóval súlyosabb állapot, ami azonnali kórházi ellátást igényel. Ez az állapot lázzal, émelygéssel, hányással és erőteljes féloldali fájdalommal jár együtt, így ha ezeket észleli magán, akkor mielőbb forduljon orvoshoz.

3. Irritábilis bélszindróma

Ha hasfájás, erős görcsölés,hasmenés vagy éppen szorulás kínozza, akkor nagy eséllyel ez a krónikus betegség a felelős a tüneteiért. A stressz tovább rontja a helyzetet, ezért fontos a kezelés során a megfelelő stresszkezelés elsajátítása is. Ezen kívül gyógyszerekkel és a megfelelő, egészséges étrenddel lehet hatékonyan csökkenteni a panaszokat.

4. Menstruációs görcsök

Nők esetében gyakori, hogy a menstruációjuk fájdalommal és görcsökkel is együtt jár. Ha azonban ez havi 3 napnál többet jelent, akkor érdemes felkeresni egy orvost, aki segíthet csökkenteni a fájdalom hosszát és mértékét.

5. Endometrózis

Szintén a nőket érinti ez a betegség, aminek a lényege, hogy a méh belsejét borító nyálkahártya nem csak itt, hanem máshol is növekszik a szervezetben. Ez pedig a hormonváltozások hatására fájdalmas és gyulladt csomókat eredményezhet. Van akinél enyhébbek a tünetek, míg másoknál roppant erőteljesen jelentkeznek. Mindenképpen célszerű orvoshoz fordulni, mivel a betegség akár meddőséget is okozhat.

6. Méhen kívüli terhesség

Rendkívül súlyos, életveszélyes állapot, ami azonnali orvosi beavatkozást igényel. Lényege, hogy az embrió nem a méhben kezd el növekedni, hanem a petevezetékben vagy azon kívül. Az egyoldali görcsön kívül émelygés, szédülés és hüvelyi vérzés utal rá, így ezeknek a tüneteknek az észlelésekor azonnal forduljon orvoshoz.

2544
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]