8 leggyakoribb téma

Ismerje fel idejében a vakbélgyulladás tüneteit!

3782
HOZZÁSZÓLÁS:

vakbélgyulladásA vakbélgyulladásnak ugyan igen jellegzetes tünetei vannak, mégis gyakran nehéz a pontos diagnózis felállítása, mivel némiképp mindenkinél másként jelentkezik, valamint jó néhány más betegség kórképével is megegyezhetnek a tünetek.

Így könnyedén össze lehet téveszteni a vesekő, néhány nőgyógyászati  probléma, a gyomor a belek és az epeutak betegségeivel is. Ráadásul gyermekek és idősek esetében némiképp elmosódottabbak is lehetnek a jellemző tünetek, ami tovább nehezíti a betegség korai felismerését. Várandós nőknél pedig a növekvő méh más helyzetbe nyomja el a féregnyúlványt, de egyébként sem ritka eset a féregnyúlvány általánostól eltérő elhelyezkedése. Így természetesen a jellemző tünetek is máshol fognak jelentkezni.

De mik is a főbb tünetek?

A vakbélgyulladás eleinte romló közérzettel, hasi puffadással, étvágytalansággal, hányingerrel, hányással, valamint bizonytalan fájdalommal  jár együtt a a köldök, majd pedig a gyomortájék körül.

Aztán a fájdalom egyre erősebbé válik, görcsössé is válhat, majd pedig az alhas jobb tájékára helyeződik át. Felnőtteknél gyakran jelentkezik székrekedés is, míg gyermekeknél inkább a hasmenés a jellemző.

Gyakori tünet a gyengeség, rosszullét és a hőemelkedés is, azonban a magas láz vagy a hidegrázás már csak a súlyosabb és szövődményekkel járó esetekben jellemző.

Átlagosan 12 órán belül  a fájdalom lehúzódik a has jobb alsó részébe, erőteljesebbé válik és állandósul. ekkor már nehézkes a járás, s a tüsszentés vagy a köhögés csak növelik a fájdalom intenzitását.

Ha a bélfal is átfúródik, akkor eleinte egy rövid időre lecsökken a fájdalom, de aztán fokozottan jelentkezik és kiterjed az egész has területére. A beteg állapota pedig egyre csak romlik.

Forduljon orvoshoz!

Rendkívül fontos, hogy bármilyen tisztázatlan eredetű hasi fájdalom esetén mielőbb orvoshoz forduljon, hiszen a vakbélgyulladás mindenképpen orvosi beavatkozást igényel. A doktor kérdések és vizsgálatok útján igen nagy valószínűséggel meg tudja állapítani az esetleges vakbélgyulladás fennállását, ami után azonnali műtétre kerül sor, hogy eltávolíthassák a gyulladt szöveteket.

3782
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]